Fizioterapija Maribor

Fizioterapija z Ajdo – zasebna fizioterapija Maribor

Zakaj izbrati prav nas

Fizioterapija z Ajdo – zasebna fizioterapija Maribor je mlada fizioterapija, kjer kot diplomirana fizioterapevtka Ajda Kolmančič s svojimi strokovnimi sodelavci izvajam zdravstveno dejavnost fizioterapije na najvišjem možnem nivoju.

To dosegamo z individualnim pristopom, strokovno usposobljenostjo kadra in raznolikostjo fizioterapevtskih storitev.

Zasebna fizioterapija Maribor - Fizioterapija z Ajdo

Vsak človek zase je individuum

V fizioterapiji z Ajdo – fizioterapija Maribor vemo, da je vsak človek zase individuum, zato je potrebno še kako natančno prisluhniti težavam posameznika in ga obravnavati na drugačen način od ostalih ter mu terapije prilagoditi.

Raznolikost fizioterapevtskih storitev, ki jih ponuja fizioterapija Maribor – fizioterapija z Ajdo

Raznolikost fizioterapevtskih storitev je za nas, kakor tudi za vas izjemno pomembna, saj vam lahko pomagamo na več možnih načinov. Prav tako storitve nadgrajujemo s sprotnimi izobraževanji in izpopolnjevanji, saj je znanje tisto, ki nam daje dodano vrednost. Zagotovimo vam, da vam bomo po najboljših močeh pomagali do ponovne vzpostavitve funkcije gibalnega aparata ter lajšanju in odpravljanju akutnih, kakor tudi kroničnih bolečin.

Izognite se čakalnim vrstam in izberite fizioterapijo z Ajdo, zasebno samoplačniško fizioterapijo v Mariboru, kjer vam pomagajo pospešiti proces rehabilitacije in odpravijo dolgotrajne poškodbe.

S Cyrax metodo do pravilne diagnoze

V fizioterapija z Ajdo – fizioterapija Maribor lahko ponosno povemo, da smo strokovno usposobljeni na področju ortopedske medicine, saj z obravnavo po metodi Cyriax uspešno zdravimo paciente, katere cilj je postavitev natančne diagnoze lezije lokomotornega aparata. S pomočjo kliničnega sklepanja postavimo natančno diagnozo, pri katerem uporabljamo usmerjeno diagnozo in standardizirano klinično preiskavo.

Na podlagi natančne diagnoze lahko izberemo ustrezno terapevtsko tehniko, po metodi Cyriax je to lahko: prečna frikcija, trakcija, mobilizacija, manipulacija, infiltracija, sklerozacija.

Sproščanje vratne hrbtenice s trigger point terapijo

Trigger point terapija izjemno učinkovita pri otrdelih mišicah

Rečemo ji tudi terapija miofascialnih prožilnih točk. Velikokrat se ljudje pritožujejo zaradi bolečin v vratem predelu, bolečin pod lopatico ali v ledvenem predelu. Trigger point terapija pomaga pri odpravljanju vozličev v mišicah, s čemer dolgoročno zmanjša bolečino.

Zaradi prisilne drže, ponavljajočih se gibov in prekomernih obremenitev se mišice skrajšajo in otrdijo, kar pa vodi v omejeno gibanje in kronične glavobole. Na bolečih točkah pride do zastoja krvnega pretoka in zbiranja toksinov, zakrčenosti mišic ter prekomerne vzdraženosti živcev.

S stimulacijo najbolj boleče točke v mišici oziroma točke, kjer so mišična vlakna najbolj obremenjena, povzročimo povečan pretok krvi, pri čemer se zmanjša tudi bolečina. V fizioterapiji Maribor tako rešujemo težave, ki nastanejo zaradi slabe drže, sključenega sedenja, ponavljajočih se gibov pri športu, poškodbe vratu, stanja po operacijah…

Med prvimi v Mariboru, ki zdravijo s Tecar aparaturo

Fizioterapija Maribor ponuja nadstandardno in sodobne aparaturo Tecar ali drugače Tecar terapija, katera je rehabilitacijo popeljala v novo obdobje.

Tovrstna terapija znatno skrajša čas rehabilitacije, pozitivni rezultati so takojšnji, predvsem pa je pomembno, da so rezultati po terapiji stabilni.

Odpravite dolgotrajne poškodbe in pospešite rehabilitacijo.

Odpravite bolečine v hrbtenici z AntiGravityFitness vadbo

Ali ste vedeli, da je prav trakcija (vzdolžno raztezanje) hrbtenice tista, ki povzroči, da bolečina v hrbtenici izgine? Danes poznamo najrazličnejše trakcijske mize in druge aparate, ki se uporabljajo preventivno pred ali po operaciji za odpravljanje bolečin povezanih z vkleščenim živcem in poškodovanim medvretenčnim diskom ali celo samim vretencem.

Kadar raztegnemo hrbtenico v nasprotni smeri, jo dekompresiramo, kar povzroči hidracijo medvretenčnih diskov, vretenca se razmaknejo in pritisk na živce popusti.

Vendar prav noben ne raztegne hrbtenice z lastno težo preko medenice. Le z AntiGravity Hammock-om ali svileno visečo vrečo to lahko naredite. Vas zanima kako? Preberite si več v blogu o AntiGravity Fitness vadbi.

Katere storitve vam še ponujamo?

Poleg opisane Tecar terapije, trigger point terapije, AntiGravity Fitness vadbe in znanj ortopedske medicine izvajamo še manualno terapijo, ultrazvočno terapijo, cupping terapijo ali terapijo z ventuzami, protibolečinska elektroterapijakinezio taping, športno masažo in individualno ter skupinsko vadbo.

Kako do nas?

Fizioterapija z Ajdo – fizioterapija Maribor se nahaja na Šentiljski cesti 37c, takoj za podjetjem Košaki na levi strani ceste, v kolikor se pripeljete iz smeri centra Maribora. Pot do fizioterapije vas pelje mimo glavne avtobusne postaje, nato železniške postaje Maribor in glavne pošte Maribor na Partizanski cesti, v smeri proti Avstriji.

Peljete se tudi mimo bencinske črpalke Petrol na desni ter pot nadaljujete pod manjšim viaduktom v ovinek. Prečkate še eno križišče in takoj za tem boste na levi zagledali še en manjši bencinski servis. Naša fizioterapija Maribor se nahaja takoj na levi za zeleno stavbo Košaki, je marelične barve, v pritličnih prostorih pa se lahko usedete na odlično kavo v kavarni Estrada. Prostore fizioterapije z Ajdo v Mariboru najdete v tej isti stavbi v drugem nadstropju.

Vljudno vabljeni v prijazno vzdušje fizioterapije z Ajdo – fizioterapija Maribor.