Tecar terapija

Tecar terapija z zvišanjem temperature v tkivih in s stimulacijo fizioloških procesov pospeši proces celjenja.

Tecar terapija

Ste si pravkar poškodovali ramo, koleno, komolec, gleženj, kolk? Mogoče celo male sklepe roke ali noge? Trpite za bolečinami v sklepu zaradi kalcinacije? Imate tendinitis ali burzitis? Imate bolečine v vratu in rokah zaradi dela v sedečem položaju?

Ali pa mogoče vnetje ahilove tetiveplantarni fascitis, bolečine v mišicah, bolečino zaradi išiasa ali hrbtenice? Vam manjka le še kanček do popolne gibljivosti brez občutka zatezanja? Potem je Tecar terapija vaša najboljša izbira.

Tecar terapija med prvimi v Mariboru

Kako deluje Tecar terapija?

Tecar terapija oziroma Tecar aparat deluje kot stimulator bioloških procesov. Tecar terapija je inovativna terapija, ki sproža naravne in obnavljalne procese. Za razliko od drugih metod deluje Tecar od znotraj. Skozi oddajanje biokompatibilne obsevalne energije intenzivno aktivira prizadet predel tako, da spodbuja prizadeta biološka tkiva.

Tecar terapija ne deluje z neposrednim elektrošokom celic ali dovajanjem toka od zunaj. Odlične rezultate rehabilitacije povzroča prav nadzorovani izmenični tok elektrolitov, ki so prisotni v telesu. S tem pospešuje celične presnovne procese z namenom uravnavanja tkivne fiziologije. Na celičnem nivoju tako Tecar terapija stimulira endogeno energijo v telesu, kar pomeni, da aktivira ione v tkivih. Ne le to, s terapijo dosežemo tudi pospešeno limfno drenažo in spodbujamo krvni obtok.

Tecar zajema dve različni metodi, ki delujeta komplementarno in selektivno. Prva, kapacitivna metoda, deluje na mehkotkivne strukture (mišice, limfno-žilni sistem, idr.), medtem ko rezistivna metoda vpliva na tkiva z večjo odpornostjo (kosti, hrustanec, velike kite).

Pridružite se našim zadovoljnim strankam!

 

Več kot 100 ocen zadovoljnih strank.

Zakaj izbrati Tecar terapijo?

Tecar terapija je fizioterapevtske storitve popeljala v novo obdobje, v katerem se čas rehabilitacije znatno skrajša, pozitivni rezultati so takojšnji, predvsem pa je pomembno, da so rezultati po Tecar terapiji stabilni. Notranje obnovitvene sposobnosti tkiv je moč doseči s stimulacijo in okrepitvijo, ki jo nudi Tecar terapija.

S pomočjo Tecarja se po poškodbah lahko v najkrajšem možnem času vrnemo k normalnim vsakodnevnim in športnim aktivnostim, pri čemer pa moramo upoštevati fiziološke zmožnosti našega organizma.

Zmanjšanje pacientove bolečine pripomore, da lahko fizioterapevt izvaja globoko masažo mehkega tkiva z namenom sproščanja in omogočanja lažje gibljivosti v samem sklepu. Tecar terapija se lahko uporablja tudi namesto terapije z udarnimi globinskimi valovi. Za pacienta je ta veliko manj boleča in prijetna.

Tecar terapija globinsko pregreva tkivo

Pri katerih vse poškodbah je učinkovita Tecar terapija?

Učinkuje že po prvi terapiji pri vseh poškodbah:
– hrbtenice
– mišic
– kolena, kolka, komolca, zapestja, gležnja, rame, stopala
Tecar pomaga udi pri bolečih vnetnih osteoartikularnih in mišičnih patologijah:
– kalcinacije
– išialgije
– artroze
– lumbalgije

Odpravite dolgotrajne poškodbe in pospešite rehabilitacijo.

Priporočljiv tudi pri endoprotezah

Tecar se prav tako vključuje v rehabilitacijski program pred kirurškim posegom in po njem. Ne pozabimo na tiste paciente, ki so bili na posegu protetike udov. Endoproteza znatno zmanjša obseg gibljivosti sklepa. Tecar je posebej prijazen do karbonskih materialov, kateri se ne segrevajo, zato lahko tudi takšnim pacientom pomagamo do hitrejšega okrevanja.

Mednarodna priznanja Tecar terapije

Vrhunske učinke Tecar terapije so potrdila tudi mnoga priznanja. Med najpomembnejšimi so:
– nagrada Eureka, zlata medalja Mednarodnega salona inovacij v Bruslju,
– zlata medalja na 14. Mednarodnem salonu inovacij v Ženevi,
– srebrna medalja na Mednarodnem salonu inovacij v Madridu.

Najpogostejša vprašanja:

Zakaj nam ljudje zaupajo:

Fizioterpija z Ajdo je zasebna samoplačniška fizioterapija v Mariboru, kjer niste zgolj številka. Za vas si vzamemo čas in se vam posvetimo 100%. Preskočite čakalne vrste in si omogočite hitro rehabilitacijo.

Individualni
pristop

Temelji našega dela so celostni in individualni pristop s prizadevanjem za vaš pozitivni končni izid rehabilitacije in nadaljno motivacijo za aktivno življenje.

Usposobljenost kadra

Med fizioterapevtsko obravnavo in zdravljenjem vam s predanim delom in dodatnimi sprotnimi izobraževanji pomagamo pri ponovni vzpostavitvi funkcije gibalnega aparata ter lajšanju in odpravljanju bolečin.

Raznolikost storitev

Na voljo so različne fizioterapevtske storitve, vse od manualnih tehnik obravnave mehkih tkiv in manipulacij kostnega sistema, do najnovejših aparatur, ki omogočajo pospešeno celjenje poškodovanih predelov.

Specialna
znanja

S ponosom lahko rečemo, da smo zasebna fizioterapija s specialnimi znanji ortopedske medicine, kjer je fizioterapevt specializiran za klinično testiranje posameznih telesnih segmentov in s tem lažje postavitve diagnoze.

Več kot 100 Google ocen potrjuje zadovoljstvo strank.

Kje nas najdete

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru.
Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor

Tecar terapija pri Fizioterapija z Ajdo