Vakuumska terapija – cupping

Cupping poveča lokalno prekrvavitev in poveča vsebnost kisika v poškodovanem predelu, hkrati pa poteka tudi limfna drenaža

Kaj je cupping metoda ali vakuum terapija

Gledate po televiziji športnike, ki imajo temno modre kroge po telesu? Ali prijatelja, ki je prišel s fizioterapije pomodrel, ker so mu s cupping terapijo sproščali mehko tkivo po poškodbi?

Cupping ali vakuum je izjemno koristna metoda za odpravljanje “vozličev”, sproščanje in raztezanje mišične fascije ter odplako toksinov iz telesa.

Kako deluje cupping terapija

Ventuze ali šalčke se prilepijo na kožo tako, da se iz njih izsesa zrak, kar ustvari negativen tlak.

S tem se vaša koža izboči, pod njo pa pride do povečane lokalne prekrvavitve in večje vsebnosti kisika, hkrati pa poteka tudi limfna drenaža, ki skozi limfni sistem odstrani nakopičene odpadne snovi.

Cupping terapija Maribor

Naročite se na obravnavo.

NAROČITE SE

Zakaj izbrati cupping?

Cupping je odlična izbira pri otrdelih in preobremenjenih mišicah, nedavnih poškodbah kostnega ali mišičnega sistema, nespečnostjo, kroničnem stresu…

Vezivno tkivo se regenerira izjemnno hitro, ponovno postane elastično, dodatno pa izginejo še vdolbine pomarančne kože v kolikor bi tretma ponavljali v določenih časovnih obdobjih s posebno tehniko drsenja po koži.

Z ustvarjanjem krožne kožne gube spodbuja nastajanje kolagena, kar posledično pripomore k bolj gladki teksturi in čvrstemu videzu kože.

Koliko časa traja, da modrice izginejo?

Praksa kaže, da modrice ostanejo vidne še približno kakšen teden po terapiji. Lahko so občutljive na dotik in boleče ob gibanju, vendar slednje ne več kot kakšne tri dni.

Ali ste vedeli?

Cupping vakuum metoda se je uporabljala že v času starodavnih kultur Grkov, Egipčanov, Kitajcev… Lahko torej rečemo, da ima cupping metoda že večtisočletno tradicijo. Uporabljali so jo za zdravljenje vročinskih stanj, bolečine in slabega počutja. Dokler niso poznali stekla so se uporabljali najrazličnejši pripomočki, kot so bambusove palice in živalski rogovi.

Vakuum terapija pri Fizioterapija z Ajdo

Smo med redkimi v Mariboru, ki uporabljamo tudi cupping terapijo. Zmajšajte bolečine zaradi prenapetih mišic in odpravite odvečne toksine iz telesa s pomočjo ventuz. Naročite se.

NAROČITE SE

Mnenje zadovoljnih strank

Miha Majhenič
Rated 5 out of 5
Nina Berlan
Rated 5 out of 5

Super izkušnja! Profesionalna obravnava ter enostavni napotki kako se v prihodnje izogibati težavam.

Kje nas najdete?

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru

Šentiljska cesta 37c,
2000 Maribor

Kontakt: 040 166 995

Call Now Button