Manualna terapija

Manualna obravnava zajema uporabo manipulativnih tehnik za hitro povrnitev funkcije, zmanjšanje bolečin in izboljšanje gibljivosti.

Kaj je manualna terapija?

Manualna terapija je klinični pristop z uporabo kvalificiranih tehnik, ki jih varno uporabljamo za diagnosticiranje in zdravljenje. Zajema različne tehnike, ki se izvajajo z rokami (manus=roka).

Pretežno nežne manipulativne tehnike se uporabljajo za ponovno vzpostavitev zmanjšane funkcije, odpravljanje bolečin, zmanjševanje mišičnega tonusa in izboljšanje gibljivosti v sklepih.

Kako manualna terapija učinkuje?

Za izboljšanje mišično-skeletne funkcije z manualno terapijo povečujemo tudi obseg gibljivosti (ROM – range of motion), izboljšujemo kontraktilnost in razteznost mehkega tkiva ter povečujemo stabilnost.

Sproščanje napetih mišic zmanjšujemo z masažnimi tehnikami mehkega tkiva. Pritisk na mišico pomaga sprostiti mišico, poveča cirkulacijo, mehča zabrazgotinjeno tkivo in zmanjšuje bolečino.

Manualna terapija za različne težave

Naročite se na obravnavo.

NAROČITE SE

Z manualno terapijo običajno obravnavamo:

– težave s hrbtenico,
– težave z bolečinami v sklepih in mišicah,
– išias,
– športne poškodbe,
– glavobole,
– revmo, ipd.

Kdaj manualna terapija ni priporočljiva?

Kontraindikacija za manualno terapijo so:
– nosečnost,
– akutna vnetnja stanja,
– tromboza,
– hujša osteoporoza.

Manualna terapija pri Fizioterapija z Ajdo

Rehabilitacija poškodbe zajema različne pristope. Aparature dodajo svoj izjemno pomemben del v procesu saniranja poškodbe, vendar marsikdaj samo te niso dovolj. Manualna terapija je tukaj ključnega pomena. S ponosom lahko rečemo, da smo specializirani za ortopedske poškodbe, katere tudi maksimalno hitro in učinkovito zdravimo s pomočjo manualne terapije. Naročite se na fizioterapevtsko obravnavo.

NAROČITE SE

Mnenje zadovoljnih strank

Jurij
Rated 5 out of 5

Moja izkušnja je bila zelo pozitivna, zato se tudi vedno z veseljem vrnem, ter Ajdo priporočam vsem prijateljem, ki imajo težave s kakršnimikoli poškodbami. Njeno strokovno svetovanje, prijaznost, kot seveda tudi sama terapija, so na najvišjem nivoju. Nazadnje sva sanirala poškodbo tetive, pri kateri je najbolj pomagala Tecar terapija. Pa tudi udarni globinski valovi so bili uspešen način. Torej, če vas pesti poškodba, vam priporočam obisk. Ne bo vam žal.

Žan Horvat
Rated 5 out of 5

Kronična poškodba se mi vleče že več mesecev. Po različnih prejšnjih terapijah sem čutil samo nominalno spremembo, po terapijah z Ajdo pa imam znatno izboljšanje že po parih seansah. Največja prednost terapije z Ajdo je individualni pristop!

Ines Jeger
Rated 5 out of 5

Zelo zadovoljna nad rehabilitacijo. Gdč. Ajda je zelo strokovno podkovana in se pacientu res posveti. Jaz sem k njej prišla zaradi bolečine v kolenu. Koleno sem težje pokrčila, najbolj pa me je bolelo pri hoji. Razložila mi je, da imam vnetje tetive in, čeprav so bile nekatere vaje rahlo naporne, lahko sedaj po enem tednu normalno hodim, grem po stopnicah in pokrčim koleno, vse brez bolečine. Priporočam res vsakomur. Za povrh je pa še izredno prijazna. Ajda, res hvala!

Kje nas najdete?

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru

Šentiljska cesta 37c,
2000 Maribor

Kontakt: 040 166 995

Call Now Button