Manualna terapija

Manualna terapija zajema uporabo manipulativnih tehnik za hitro povrnitev funkcije, zmanjšanje bolečin in izboljšanje gibljivosti.

Kaj je manualna terapija?

Manualna terapija je klinični pristop z uporabo kvalificiranih tehnik, ki jih varno uporabljamo za diagnosticiranje in zdravljenje. Zajema različne tehnike, ki se izvajajo z rokami (manus=roka).

Manualna terapija za različne težave

Pretežno nežne manipulativne tehnike se uporabljajo za ponovno vzpostavitev zmanjšane funkcije, odpravljanje bolečin, zmanjševanje mišičnega tonusa in izboljšanje gibljivosti v sklepih.

Kako manualna terapija učinkuje?

Za izboljšanje mišično-skeletne funkcije z manualno terapijo povečujemo tudi obseg gibljivosti (ROM – range of motion), izboljšujemo kontraktilnost in razteznost mehkega tkiva ter povečujemo stabilnost.

Sproščanje napetih mišic zmanjšujemo z masažnimi tehnikami mehkega tkiva. Pritisk na mišico pomaga sprostiti mišico, poveča cirkulacijo, mehča zabrazgotinjeno tkivo in zmanjšuje bolečino.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam!

 

Več kot 100 ocen zadovoljnih strank.

Z manualno terapijo običajno obravnavamo:

– težave s hrbtenico,
– težave z bolečinami v sklepih in mišicah,
– išias,
– športne poškodbe,
– glavobole,
– revmo, ipd.

Kdaj manualna terapija ni priporočljiva?

Kontraindikacija za manualno terapijo so:
– nosečnost,
– akutna vnetnja stanja,
– tromboza,
– hujša osteoporoza.

Najpogostejša vprašanja:

Zakaj nam ljudje zaupajo:

Fizioterpija z Ajdo je zasebna samoplačniška fizioterapija v Mariboru, kjer niste zgolj številka. Za vas si vzamemo čas in se vam posvetimo 100%. Preskočite čakalne vrste in si omogočite hitro rehabilitacijo.

Individualni
pristop

Temelji našega dela so celostni in individualni pristop s prizadevanjem za vaš pozitivni končni izid rehabilitacije in nadaljno motivacijo za aktivno življenje.

Usposobljenost kadra

Med fizioterapevtsko obravnavo in zdravljenjem vam s predanim delom in dodatnimi sprotnimi izobraževanji pomagamo pri ponovni vzpostavitvi funkcije gibalnega aparata ter lajšanju in odpravljanju bolečin.

Raznolikost storitev

Na voljo so različne fizioterapevtske storitve, vse od manualnih tehnik obravnave mehkih tkiv in manipulacij kostnega sistema, do najnovejših aparatur, ki omogočajo pospešeno celjenje poškodovanih predelov.

Specialna
znanja

S ponosom lahko rečemo, da smo zasebna fizioterapija s specialnimi znanji ortopedske medicine, kjer je fizioterapevt specializiran za klinično testiranje posameznih telesnih segmentov in s tem lažje postavitve diagnoze.

Več kot 100 Google ocen potrjuje zadovoljstvo strank.

Kje nas najdete

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru.
Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor

Manualna terapija pri Fizioterapija z Ajdo