Vakuumska terapija – cupping

Cupping poveča lokalno prekrvavitev in poveča vsebnost kisika v poškodovanem predelu, hkrati pa poteka tudi limfna drenaža

Kaj je cupping metoda ali vakuum terapija

Gledate po televiziji športnike, ki imajo temno modre kroge po telesu? Ali prijatelja, ki je prišel s fizioterapije pomodrel, ker so mu s cupping terapijo sproščali mehko tkivo po poškodbi?

Cupping ali vakuum je izjemno koristna metoda za odpravljanje “vozličev”, sproščanje in raztezanje mišične fascije ter odplako toksinov iz telesa.

Kako deluje cupping terapija

Ventuze ali šalčke se prilepijo na kožo tako, da se iz njih izsesa zrak, kar ustvari negativen tlak.

S tem se vaša koža izboči, pod njo pa pride do povečane lokalne prekrvavitve in večje vsebnosti kisika, hkrati pa poteka tudi limfna drenaža, ki skozi limfni sistem odstrani nakopičene odpadne snovi.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam!

Več kot 100 ocen zadovoljnih strank.

Zakaj izbrati cupping?

Cupping je odlična izbira pri otrdelih in preobremenjenih mišicah, nedavnih poškodbah kostnega ali mišičnega sistema, nespečnostjo, kroničnem stresu…

Vezivno tkivo se regenerira izjemnno hitro, ponovno postane elastično, dodatno pa izginejo še vdolbine pomarančne kože v kolikor bi tretma ponavljali v določenih časovnih obdobjih s posebno tehniko drsenja po koži.

Z ustvarjanjem krožne kožne gube spodbuja nastajanje kolagena, kar posledično pripomore k bolj gladki teksturi in čvrstemu videzu kože.

Koliko časa traja, da modrice izginejo?

Praksa kaže, da modrice ostanejo vidne še približno kakšen teden po terapiji. Lahko so občutljive na dotik in boleče ob gibanju, vendar slednje ne več kot kakšne tri dni.

Ali ste vedeli?

Cupping vakuum metoda se je uporabljala že v času starodavnih kultur Grkov, Egipčanov, Kitajcev… Lahko torej rečemo, da ima cupping metoda že večtisočletno tradicijo. Uporabljali so jo za zdravljenje vročinskih stanj, bolečine in slabega počutja. Dokler niso poznali stekla so se uporabljali najrazličnejši pripomočki, kot so bambusove palice in živalski rogovi.

Zmajšajte bolečine zaradi prenapetih mišic.

Najpogostejša vprašanja:

Zakaj nam ljudje zaupajo:

Fizioterpija z Ajdo je zasebna samoplačniška fizioterapija v Mariboru, kjer niste zgolj številka. Za vas si vzamemo čas in se vam posvetimo 100%. Preskočite čakalne vrste in si omogočite hitro rehabilitacijo.

Individualni
pristop

Temelji našega dela so celostni in individualni pristop s prizadevanjem za vaš pozitivni končni izid rehabilitacije in nadaljno motivacijo za aktivno življenje.

Usposobljenost kadra

Med fizioterapevtsko obravnavo in zdravljenjem vam s predanim delom in dodatnimi sprotnimi izobraževanji pomagamo pri ponovni vzpostavitvi funkcije gibalnega aparata ter lajšanju in odpravljanju bolečin.

Raznolikost storitev

Na voljo so različne fizioterapevtske storitve, vse od manualnih tehnik obravnave mehkih tkiv in manipulacij kostnega sistema, do najnovejših aparatur, ki omogočajo pospešeno celjenje poškodovanih predelov.

Specialna
znanja

S ponosom lahko rečemo, da smo zasebna fizioterapija s specialnimi znanji ortopedske medicine, kjer je fizioterapevt specializiran za klinično testiranje posameznih telesnih segmentov in s tem lažje postavitve diagnoze.

Več kot 100 Google ocen potrjuje zadovoljstvo strank.

Kje nas najdete

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru.
Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor

Vakuum terapija pri Fizioterapija z Ajdo