Trigger point terapija

Najboljša manualna tehnika za odpravo mišičnih vozličev in s tem dolgoročno zmanjšanje bolečine v mišicah je trigger point terapija.

Kaj je trigger point terapija?

Trigger point terapija pomaga pri odpravi vozličev v mišicah in s tem dolgoročno zmanjša bolečino.

Terapija imenovana tudi miofascialne prožilne točke je vrsta manualne tehnike, kjer v specifičnih točkah v mišici odpravljamo bolečine.

Sproščanje vratne hrbtenice s trigger point terapijo

Se sprašujete zakaj vas boli vratni predel hrbtenice? Morda križ ali katerikoli drug predel telesa? Rentgenska slika že prikazuje degenerativne spremembe na vašem skeletu? Takšne spremembe povzročijo tudi prenapetost mehkega tkiva in vozliče. Posledično lahko pride do lokalne, kakor tudi prenesene bolečine.

Velikokratkrat slišimo koga reči: “Joj vrat me tako boli, ves je zategnjen in poln vozlov.” Trigger točke ali bolečinske točke so posebne točke v mišicah, ki so izredno občutljive in tudi pogost razlog za bolečine v mišicah.

Zakaj se trigger točke sploh pojavijo?

Zaradi prisilne drže, ponavljajočih se gibov in prekomernih obremenitev se mišice skrajšajo in otrdijo, kar pa vodi v omejeno gibanje in kronične glavobole. Na bolečih točkah pride do zastoja krvnega pretoka in zbiranja toksinov, zakrčenosti mišic ter prekomerne vzdraženosti živcev.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam!

 

Več kot 100 ocen zadovoljnih strank.

Od česa vse dobimo vozliče?

– sključeno sedenje, slaba drža
– ponavljajoči se gibi pri športu,
– velika prsa,
– poškodbe vratu,
– pomanjkanje raztezanja mišic,
– po operacijah, itd.

Zakaj se odločiti za “triggerce”?

Pri trigger point terapiji s posebnimi manualnimi tehnikami stimuliramo najbolj bolečo točko v mišici in jo s tem sproščamo. Trigger terapija je za razliko od drugih rahlo boleča, vendar izjemno učinkovita pri odpravljanju bolečin, napetosti v predelu hrbtenice (išias in vratna hrbtenica), ramen in rok, pri teniškem komolcu, sindromu karpalnega kanala, burzitisih …

Trigger point terapija v zasebni fizioterapiji v Mariboru

Najpogostejša vprašanja:

Zakaj nam ljudje zaupajo:

Fizioterpija z Ajdo je zasebna samoplačniška fizioterapija v Mariboru, kjer niste zgolj številka. Za vas si vzamemo čas in se vam posvetimo 100%. Preskočite čakalne vrste in si omogočite hitro rehabilitacijo.

Individualni
pristop

Temelji našega dela so celostni in individualni pristop s prizadevanjem za vaš pozitivni končni izid rehabilitacije in nadaljno motivacijo za aktivno življenje.

Usposobljenost kadra

Med fizioterapevtsko obravnavo in zdravljenjem vam s predanim delom in dodatnimi sprotnimi izobraževanji pomagamo pri ponovni vzpostavitvi funkcije gibalnega aparata ter lajšanju in odpravljanju bolečin.

Raznolikost storitev

Na voljo so različne fizioterapevtske storitve, vse od manualnih tehnik obravnave mehkih tkiv in manipulacij kostnega sistema, do najnovejših aparatur, ki omogočajo pospešeno celjenje poškodovanih predelov.

Specialna
znanja

S ponosom lahko rečemo, da smo zasebna fizioterapija s specialnimi znanji ortopedske medicine, kjer je fizioterapevt specializiran za klinično testiranje posameznih telesnih segmentov in s tem lažje postavitve diagnoze.

Več kot 100 Google ocen potrjuje zadovoljstvo strank.

Kje nas najdete

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru.
Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor

Trigger point terapija pri Fizioterapija z Ajdo