Trigger point terapija

Najboljša manualna tehnika za odpravo mišičnih vozličev in s tem dolgoročno zmanjšanje bolečine v mišicah.

Kaj je trigger point terapija?

Trigger point terapija pomaga pri odpravi vozličev v mišicah in s tem dolgoročno zmanjša bolečino.

Terapija imenovana tudi miofascialne prožilne točke je vrsta manualne tehnike, kjer v specifičnih točkah v mišici odpravljamo bolečine.

Se sprašujete zakaj vas boli vratni predel hrbtenice? Morda križ ali katerikoli drug predel telesa? Rentgenska slika že prikazuje degenerativne spremembe na vašem skeletu? Takšne spremembe povzročijo tudi prenapetost mehkega tkiva in vozliče. Posledično lahko pride do lokalne, kakor tudi prenesene bolečine.

Velikokratkrat slišimo koga reči: “Joj vrat me tako boli, ves je zategnjen in poln vozlov.” Trigger točke ali bolečinske točke so posebne točke v mišicah, ki so izredno občutljive in tudi pogost razlog za bolečine v mišicah.

Sproščanje vratne hrbtenice s trigger point terapijo

Naročite se na obravnavo.

NAROČITE SE

Zakaj se trigger točke sploh pojavijo?

Zaradi prisilne drže, ponavljajočih se gibov in prekomernih obremenitev se mišice skrajšajo in otrdijo, kar pa vodi v omejeno gibanje in kronične glavobole. Na bolečih točkah pride do zastoja krvnega pretoka in zbiranja toksinov, zakrčenosti mišic ter prekomerne vzdraženosti živcev.

Najboljša trigger point terapija v mestu

Naročite se na obravnavo.

Od česa vse dobimo vozliče?

– sključeno sedenje, slaba drža
– ponavljajoči se gibi pri športu,
– velika prsa,
– poškodbe vratu,
– pomanjkanje raztezanja mišic,
– po operacijah, itd.

Zakaj se odločiti za “triggerce”?

Pri trigger point terapiji s posebnimi manualnimi tehnikami stimuliramo najbolj bolečo točko v mišici in jo s tem sproščamo. Trigger terapija je za razliko od drugih rahlo boleča, vendar izjemno učinkovita pri odpravljanju bolečin, napetosti v predelu hrbtenice (išias in vratna hrbtenica), ramen in rok, pri teniškem komolcu, sindromu karpalnega kanala, burzitisih …

Trigger point terapija pri Fizioterapija z Ajdo

Naročite se na trigger point terapijo, kjer bomo odpravili vaše mišične vozliče in zmanjšali bolečine v mišicah.

NAROČITE SE

Mnenje zadovoljnih strank

Jurij
Rated 5 out of 5

Moja izkušnja je bila zelo pozitivna, zato se tudi vedno z veseljem vrnem, ter Ajdo priporočam vsem prijateljem, ki imajo težave s kakršnimikoli poškodbami. Njeno strokovno svetovanje, prijaznost, kot seveda tudi sama terapija, so na najvišjem nivoju. Nazadnje sva sanirala poškodbo tetive, pri kateri je najbolj pomagala Tecar terapija. Pa tudi udarni globinski valovi so bili uspešen način. Torej, če vas pesti poškodba, vam priporočam obisk. Ne bo vam žal.

Žan Horvat
Rated 5 out of 5

Kronična poškodba se mi vleče že več mesecev. Po različnih prejšnjih terapijah sem čutil samo nominalno spremembo, po terapijah z Ajdo pa imam znatno izboljšanje že po parih seansah. Največja prednost terapije z Ajdo je individualni pristop!

Ines Jeger
Rated 5 out of 5

Zelo zadovoljna nad rehabilitacijo. Gdč. Ajda je zelo strokovno podkovana in se pacientu res posveti. Jaz sem k njej prišla zaradi bolečine v kolenu. Koleno sem težje pokrčila, najbolj pa me je bolelo pri hoji. Razložila mi je, da imam vnetje tetive in, čeprav so bile nekatere vaje rahlo naporne, lahko sedaj po enem tednu normalno hodim, grem po stopnicah in pokrčim koleno, vse brez bolečine. Priporočam res vsakomur. Za povrh je pa še izredno prijazna. Ajda, res hvala!

Kje nas najdete?

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru

Šentiljska cesta 37c,
2000 Maribor

Kontakt: 040 166 995

Call Now Button