Protibolečinska elektroterapija

Najpogosteje rabljena fizioterapevtska metoda, ki deluje protivnetno in protibolečinsko.

Protibolečinska elektroterapija

Bolečina je zares neprijeten subjektivni občutek posameznika, ki mnoge omejuje in jim otežuje normalno vsakdanje življenje.

Kronična, kakor tudi akutna bolečinska stanja lahko lajšamo na različne načine, med temi je tudi protibolečinska elektroterapija.

Kaj je elektroterapija?

Receptorje za bolečino lahko vzbudimo na različne načine. V kolikor receptorji za bolečino delujejo pod normalnimi pogoji, so le ti dokaj neobčutljivi na stimulacijo v primerjavi z ostalimi živčnimi končiči v koži, kot so receptorji za temperaturo, dotik, pritisk in vibracije.

Da pa vzbudimo receptorje odgovorne za bolečino je potrebna kar precejšnja stimulacija. Kljub močni stimulaciji, se lahko prag občutljivosti lahko zniža v primeru patoloških razmer, kot je na primer vnetje tkiva.

Elektroterapija v fizioterapiji Maribor

Naročite se na obravnavo.

NAROČITE SE

Elektroterapija je ena izmed najbolj populanih metod, ki se uporablja za odpravo ali blažitev akutne in kronične bolečine. Elektrode se pritrdijo neposredno na boleče mesto ali na najbližji živec. Električni tok prekine prenos bolečinskega signala z mesta bolečine v možgane in stimulira izločanje snovi, ki zavirajo bolečino. S stimulacijo aferentnih živčnih vlaken z velikim premerom in hitrim prevajanjem ima za posledico dvig praga bolečine, saj naraste število endorfinov, ki so telesu lastna protibolečinska substanca.

Protibolečinska elektroterapija

Naročite se na obravnavo.

Kdaj je protibolečinska elektroterapija kontraindicirana?

– Pacemaker,
– organske okvare srca,
– nosečnost,
– miastenia gravis (avtoimuna bolezen, pri kateri so prizadeti živčno-mišični stiki),
– občutljiva koža,
– majhni otroci,
– subjektivno nelagodje.

Kakšen je učinek električnega toka na tkivo?

– Kemični (potovanje ionov kalcija, natrija, kalija, idr.),
– električni (depolarizacija živčnih vlaken in mišična kontrakcija).

Protibolečinska elektroterapija
pri Fizioterapija z Ajdo

Uporaba protibolečinske elektroterapije je v fizioterapiji skoraj nepogrešljiva. Tudi pri nas jo pri določenih poškodbenih stanjih uporabljamo. Naročite se.
NAROČITE SE

Mnenje zadovoljnih strank

Jurij
Rated 5 out of 5

Moja izkušnja je bila zelo pozitivna, zato se tudi vedno z veseljem vrnem, ter Ajdo priporočam vsem prijateljem, ki imajo težave s kakršnimikoli poškodbami. Njeno strokovno svetovanje, prijaznost, kot seveda tudi sama terapija, so na najvišjem nivoju. Nazadnje sva sanirala poškodbo tetive, pri kateri je najbolj pomagala Tecar terapija. Pa tudi udarni globinski valovi so bili uspešen način. Torej, če vas pesti poškodba, vam priporočam obisk. Ne bo vam žal.

Žan Horvat
Rated 5 out of 5

Kronična poškodba se mi vleče že več mesecev. Po različnih prejšnjih terapijah sem čutil samo nominalno spremembo, po terapijah z Ajdo pa imam znatno izboljšanje že po parih seansah. Največja prednost terapije z Ajdo je individualni pristop!

Ines Jeger
Rated 5 out of 5

Zelo zadovoljna nad rehabilitacijo. Gdč. Ajda je zelo strokovno podkovana in se pacientu res posveti. Jaz sem k njej prišla zaradi bolečine v kolenu. Koleno sem težje pokrčila, najbolj pa me je bolelo pri hoji. Razložila mi je, da imam vnetje tetive in, čeprav so bile nekatere vaje rahlo naporne, lahko sedaj po enem tednu normalno hodim, grem po stopnicah in pokrčim koleno, vse brez bolečine. Priporočam res vsakomur. Za povrh je pa še izredno prijazna. Ajda, res hvala!

Kje nas najdete?

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru

Šentiljska cesta 37c,
2000 Maribor

Kontakt: 040 166 995

Call Now Button