Protibolečinska elektroterapija

Elektroterapija je najpogosteje rabljena fizioterapevtska metoda, ki deluje protivnetno in protibolečinsko.

Protibolečinska elektroterapija

Bolečina je zares neprijeten subjektivni občutek posameznika, ki mnoge omejuje in jim otežuje normalno vsakdanje življenje.

Kronična, kakor tudi akutna bolečinska stanja lahko lajšamo na različne načine, med temi je tudi protibolečinska elektroterapija.

Elektroterapija v fizioterapiji Maribor

Kaj je elektroterapija?

Receptorje za bolečino lahko vzbudimo na različne načine. V kolikor receptorji za bolečino delujejo pod normalnimi pogoji, so le ti dokaj neobčutljivi na stimulacijo v primerjavi z ostalimi živčnimi končiči v koži, kot so receptorji za temperaturo, dotik, pritisk in vibracije.

Da pa vzbudimo receptorje odgovorne za bolečino je potrebna kar precejšnja stimulacija. Kljub močni stimulaciji, se lahko prag občutljivosti lahko zniža v primeru patoloških razmer, kot je na primer vnetje tkiva.

Elektroterapija je ena izmed najbolj populanih metod, ki se uporablja za odpravo ali blažitev akutne in kronične bolečine. Elektrode se pritrdijo neposredno na boleče mesto ali na najbližji živec. Električni tok prekine prenos bolečinskega signala z mesta bolečine v možgane in stimulira izločanje snovi, ki zavirajo bolečino. S stimulacijo aferentnih živčnih vlaken z velikim premerom in hitrim prevajanjem ima za posledico dvig praga bolečine, saj naraste število endorfinov, ki so telesu lastna protibolečinska substanca.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam!

 

Več kot 100 ocen zadovoljnih strank.

Kdaj je protibolečinska elektroterapija kontraindicirana?

– Pacemaker,
– organske okvare srca,
– nosečnost,
– miastenia gravis (avtoimuna bolezen, pri kateri so prizadeti živčno-mišični stiki),
– občutljiva koža,
– majhni otroci,
– subjektivno nelagodje.

Kakšen je učinek električnega toka na tkivo?

– Kemični (potovanje ionov kalcija, natrija, kalija, idr.),
– električni (depolarizacija živčnih vlaken in mišična kontrakcija).

Protibolečinska elektroterapija

Najpogostejša vprašanja:

Zakaj nam ljudje zaupajo:

Fizioterpija z Ajdo je zasebna samoplačniška fizioterapija v Mariboru, kjer niste zgolj številka. Za vas si vzamemo čas in se vam posvetimo 100%. Preskočite čakalne vrste in si omogočite hitro rehabilitacijo.

Individualni
pristop

Temelji našega dela so celostni in individualni pristop s prizadevanjem za vaš pozitivni končni izid rehabilitacije in nadaljno motivacijo za aktivno življenje.

Usposobljenost kadra

Med fizioterapevtsko obravnavo in zdravljenjem vam s predanim delom in dodatnimi sprotnimi izobraževanji pomagamo pri ponovni vzpostavitvi funkcije gibalnega aparata ter lajšanju in odpravljanju bolečin.

Raznolikost storitev

Na voljo so različne fizioterapevtske storitve, vse od manualnih tehnik obravnave mehkih tkiv in manipulacij kostnega sistema, do najnovejših aparatur, ki omogočajo pospešeno celjenje poškodovanih predelov.

Specialna
znanja

S ponosom lahko rečemo, da smo zasebna fizioterapija s specialnimi znanji ortopedske medicine, kjer je fizioterapevt specializiran za klinično testiranje posameznih telesnih segmentov in s tem lažje postavitve diagnoze.

Več kot 100 Google ocen potrjuje zadovoljstvo strank.

Kje nas najdete

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru.
Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor

Protibolečinska elektroterapija pri Fizioterapija z Ajdo