Tecar terapija

Z zvišanjem temperature v tkivih in s stimulacijo fizioloških procesov pospešite proces celjenja.

Tecar terapija

Ste si pravkar poškodovali ramo, koleno, komolec, gleženj, kolk? Mogoče celo male sklepe roke ali noge? Trpite za bolečinami v sklepu zaradi kalcinacije? Imate tendinitis ali burzitis? Imate bolečine v vratu in rokah zaradi dela v sedečem položaju?

Ali pa mogoče vnetje ahilove tetiveplantarni fascitis, bolečine v mišicah, bolečino zaradi išiasa ali hrbtenice? Vam manjka le še kanček do popolne gibljivosti brez občutka zatezanja? Potem je Tecar terapija vaša najboljša izbira.

Kako deluje tecar terapija?

Tecar terapija oziroma Tecar aparat deluje kot stimulator bioloških procesov. Tecar terapija je inovativna terapija, ki sproža naravne in obnavljalne procese. Za razliko od drugih metod deluje Tecar od znotraj. Skozi oddajanje biokompatibilne obsevalne energije intenzivno aktivira prizadet predel tako, da spodbuja prizadeta biološka tkiva.

Tecar terapija med prvimi v Mariboru

Naročite se na obravnavo.

NAROČITE SE

Tecar terapija ne deluje z neposrednim elektrošokom celic ali dovajanjem toka od zunaj. Odlične rezultate rehabilitacije povzroča prav nadzorovani izmenični tok elektrolitov, ki so prisotni v telesu. S tem pospešuje celične presnovne procese z namenom uravnavanja tkivne fiziologije. Na celičnem nivoju tako Tecar terapija stimulira endogeno energijo v telesu, kar pomeni, da aktivira ione v tkivih. Ne le to, s terapijo dosežemo tudi pospešeno limfno drenažo in spodbujamo krvni obtok.

Tecar zajema dve različni metodi, ki delujeta komplementarno in selektivno. Prva, kapacitivna metoda, deluje na mehkotkivne strukture (mišice, limfno-žilni sistem, idr.), medtem ko rezistivna metoda vpliva na tkiva z večjo odpornostjo (kosti, hrustanec, velike kite).

Tecar terapija globinsko pregreva tkivo

Naročite se na obravnavo.

Zakaj izbrati Tecar terapijo?

Tecar terapija je fizioterapevtske storitve popeljala v novo obdobje, v katerem se čas rehabilitacije znatno skrajša, pozitivni rezultati so takojšnji, predvsem pa je pomembno, da so rezultati po Tecar terapiji stabilni. Notranje obnovitvene sposobnosti tkiv je moč doseči s stimulacijo in okrepitvijo, ki jo nudi Tecar terapija.

S pomočjo Tecarja se po poškodbah lahko v najkrajšem možnem času vrnemo k normalnim vsakodnevnim in športnim aktivnostim, pri čemer pa moramo upoštevati fiziološke zmožnosti našega organizma. Zmanjšanje pacientove bolečine pripomore, da lahko fizioterapevt izvaja globoko masažo mehkega tkiva z namenom sproščanja in omogočanja lažje gibljivosti v samem sklepu. Tecar terapija se lahko uporablja tudi namesto terapije z udarnimi globinskimi valovi. Za pacienta je ta veliko manj boleča in prijetna.

Pri katerih vse poškodbah je učinkovita Tecar terapija?

Učinkuje že po prvi terapiji pri vseh poškodbah:
– hrbtenice
– mišic
– kolena, kolka, komolca, zapestja, gležnja, rame, stopala

Tecar pomaga udi pri bolečih vnetnih osteoartikularnih in mišičnih patologijah:
– kalcinacije
– išialgije
– artroze
– lumbalgije

Priporočljiv tudi pri endoprotezah

Tecar se prav tako vključuje v rehabilitacijski program pred kirurškim posegom in po njem. Ne pozabimo na tiste paciente, ki so bili na posegu protetike udov. Endoproteza znatno zmanjša obseg gibljivosti sklepa. Tecar je posebej prijazen do karbonskih materialov, kateri se ne segrevajo, zato lahko tudi takšnim pacientom pomagamo do hitrejšega okrevanja.

Mednarodna priznanja Tecar terapije

Vrhunske učinke Tecar terapije so potrdila tudi mnoga priznanja. Med najpomembnejšimi so:
– nagrada Eureka, zlata medalja Mednarodnega salona inovacij v Bruslju,
– zlata medalja na 14. Mednarodnem salonu inovacij v Ženevi,
– srebrna medalja na Mednarodnem salonu inovacij v Madridu.

Tecar terapija pri Fizioterapija z Ajdo

Lahko se pohvalimo, da smo med prvimi v Mariboru, ki so začeli uporabljati Tecar terapijo. Zelo uspešno jo kombiniramo s trigger point terapijo in kineziološkimi trakovi. Rezultati rehabilitacije izvedene v pravilnih časovnih razmakih so zares fantastični.

NAROČITE SE

Mnenje zadovoljnih strank

Jurij
Rated 5 out of 5

Moja izkušnja je bila zelo pozitivna, zato se tudi vedno z veseljem vrnem, ter Ajdo priporočam vsem prijateljem, ki imajo težave s kakršnimikoli poškodbami. Njeno strokovno svetovanje, prijaznost, kot seveda tudi sama terapija, so na najvišjem nivoju. Nazadnje sva sanirala poškodbo tetive, pri kateri je najbolj pomagala Tecar terapija. Pa tudi udarni globinski valovi so bili uspešen način. Torej, če vas pesti poškodba, vam priporočam obisk. Ne bo vam žal.

Žan Horvat
Rated 5 out of 5

Kronična poškodba se mi vleče že več mesecev. Po različnih prejšnjih terapijah sem čutil samo nominalno spremembo, po terapijah z Ajdo pa imam znatno izboljšanje že po parih seansah. Največja prednost terapije z Ajdo je individualni pristop!

Ines Jeger
Rated 5 out of 5

Zelo zadovoljna nad rehabilitacijo. Gdč. Ajda je zelo strokovno podkovana in se pacientu res posveti. Jaz sem k njej prišla zaradi bolečine v kolenu. Koleno sem težje pokrčila, najbolj pa me je bolelo pri hoji. Razložila mi je, da imam vnetje tetive in, čeprav so bile nekatere vaje rahlo naporne, lahko sedaj po enem tednu normalno hodim, grem po stopnicah in pokrčim koleno, vse brez bolečine. Priporočam res vsakomur. Za povrh je pa še izredno prijazna. Ajda, res hvala!

Kje nas najdete?

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru

Šentiljska cesta 37c,
2000 Maribor

Kontakt: 040 166 995

Call Now Button