Ultrazvočna terapija

Ultrazvočna terapija povzroči mikromasažo in kavitacijo prizadetega tkiva, s čimer pospeši lokalni metabolizem in proces celjenja.

Terapija z ultrazvokom

Fizioterapevti uporabljajo ultrazvočno terapijo (na kratko ultrazvok), kot eno izmed fizioterapevtskih metod zdravljenja, že vrsto let. Ne, to ni tisti ultrazvok s katerim zdravnik gleda v notranjost našega telesa. Terapevtski ultrazvok je nekoliko drugačen.

Z ultrazvokom oz. ultrazvočno terapijo nad bolečine

Kaj je skrivnost ultrazvočne terapije

S terapevtskim ultrazvokom lahko obravnavamo večino bolezenskih procesov, ki so povezani s kroničnimi in subakutnimi stanji. Ultrazvok je mehanska energija, ki jo predstavljajo visoko frekvenčne vibracije.

Te vibracije se prenašajo v naše telo (mehanični učinek), ter se nato v tkivih postopno spremenijo v toplotno energijo (toplotni učinek).

Ob stiku s kožo, na kateri je kontaktni gel, valovanje ultrazvoka prehaja v globino tkiva. V podkožju te vibracije povzročijo mikromasažo in kavitacijo prizadetega tkiva, s čimer pospeši lokalni metabolizem, kakor tudi sam proces celjenja.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam!

 

Več kot 100 ocen zadovoljnih strank.

Učinki terapije z ultrazvokom

– vezi in mišice postanejo bolj prožne
– hitrejša regeneracija po poškodbah
– razgradnja kalcinatov
– pospeši lokalno cirkulacijo mišic in pregreje globlje ležeče strukture

Ali ultrazvočna terapija deluje globinsko?

Seveda deluje. Zavisi tudi od tega, kaj želimo doseči. Poznamo klasično terapevtsko frekvenco 1MHz, ki se v fizioterapiji uporablja predvsem za obravnavanje globoko ležečih struktur (tetive, sklepi…).

Na voljo za uporabo pa je tudi frekvenca 3MHz, ki pa je najbolj učinkovita pri površinskih slojih tkiv. Tretma s 3MHz ultrazvočno jakostjo je pomemben predvsem za tiste, ki se ukvarjajo s patologijo kože in podkožja (dermatologi, kozmetika). Mnogo žensk se odloča tudi za ultrazvočno terapijo pri napredovalnih oblikah celulitisa.

Učinek terapije lahko povečamo še, če ga uporabljamo v kombinaciji s protibolečinsko elektroterapijo srednje frekvence.

Ultrazvok terapija pri Fizioterapija z Ajdo

Kako poteka ultrazvočna terapija

Pri terapevtskem postopku z ultrazvokom je vedno potrebno nanesti neposredno na kožo kontaktni gel, ki služi kot prevodni medij. Nato s primerno velikostjo ultrazvočne sonde enakomerno krožimo po bolečem mestu.

Ste morda že slišali za izraz sonofereza? To pomeni, da preko terapije z ultrazvokom v kožo vnašamo protivnetna in protibolečinska mazila. Torej namesto gela uporabimo na primer Naklofen gel, Perskindol, Voltaren, ipd.

Pospešite proces rehabilitacije po poškodbi z ultrazvok terapijo.

Katere so indikacije in kontraindikacije ultrazvočne terapije?

Ultrzavočna terapija se uporablja pri akutnih poškodbah mišic, kit in vezi, kroničnih sklepnih obolenjih, kalcinacijah, burzitisih, epikondilitisih, zdravljenje brazgotin, plantarnega fascitisa, lumbalgije …

Terapija z ultrazvokom se ne uporablja:
– na področju srca in oči,
– sečnega mehurja,
– ne uporablja se pri otrocih na epifizah v fazi rasti kosti,
– na področju moških spolnih organov,
– pri ženskah v času nosečnosti,
– ob izgubi senzibilitete na določenem področju,
– tumorsko tkivo,
– tromboflebitis in varikozno spremenjene žile,
– septična vnetja.

Najpogostejša vprašanja:

Zakaj nam ljudje zaupajo:

Fizioterpija z Ajdo je zasebna samoplačniška fizioterapija v Mariboru, kjer niste zgolj številka. Za vas si vzamemo čas in se vam posvetimo 100%. Preskočite čakalne vrste in si omogočite hitro rehabilitacijo.

Individualni
pristop

Temelji našega dela so celostni in individualni pristop s prizadevanjem za vaš pozitivni končni izid rehabilitacije in nadaljno motivacijo za aktivno življenje.

Usposobljenost kadra

Med fizioterapevtsko obravnavo in zdravljenjem vam s predanim delom in dodatnimi sprotnimi izobraževanji pomagamo pri ponovni vzpostavitvi funkcije gibalnega aparata ter lajšanju in odpravljanju bolečin.

Raznolikost storitev

Na voljo so različne fizioterapevtske storitve, vse od manualnih tehnik obravnave mehkih tkiv in manipulacij kostnega sistema, do najnovejših aparatur, ki omogočajo pospešeno celjenje poškodovanih predelov.

Specialna
znanja

S ponosom lahko rečemo, da smo zasebna fizioterapija s specialnimi znanji ortopedske medicine, kjer je fizioterapevt specializiran za klinično testiranje posameznih telesnih segmentov in s tem lažje postavitve diagnoze.

Več kot 100 Google ocen potrjuje zadovoljstvo strank.

Kje nas najdete

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru.
Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor