Ultrazvočna terapija

Ultrazvočna terapija povzroči mikromasažo in kavitacijo prizadetega tkiva, s čimer pospeši lokalni metabolizem in proces celjenja.

Terapija z ultrazvokom

Fizioterapevti uporabljajo ultrazvočno terapijo (na kratko ultrazvok), kot eno izmed fizioterapevtskih metod zdravljenja, že vrsto let. Ne, to ni tisti ultrazvok s katerim zdravnik gleda v notranjost našega telesa. Terapevtski ultrazvok je nekoliko drugačen.

Kaj je skrivnost ultrazvočne terapije

S terapevtskim ultrazvokom lahko obravnavamo večino bolezenskih procesov, ki so povezani s kroničnimi in subakutnimi stanji. Ultrazvok je mehanska energija, ki jo predstavljajo visoko frekvenčne vibracije.

Te vibracije se prenašajo v naše telo (mehanični učinek), ter se nato v tkivih postopno spremenijo v toplotno energijo (toplotni učinek).

Ob stiku s kožo, na kateri je kontaktni gel, valovanje ultrazvoka prehaja v globino tkiva. V podkožju te vibracije povzročijo mikromasažo in kavitacijo prizadetega tkiva, s čimer pospeši lokalni metabolizem, kakor tudi sam proces celjenja.

Z ultrazvokom nad bolečine

Naročite se na obravnavo.

NAROČITE SE

Učinki terapije z ultrazvokom

– vezi in mišice postanejo bolj prožne
– hitrejša regeneracija po poškodbah
– razgradnja kalcinatov
– pospeši lokalno cirkulacijo mišic in pregreje globlje ležeče strukture

Ali ultrazvočna terapija deluje globinsko?

Seveda deluje. Zavisi tudi od tega, kaj želimo doseči. Poznamo klasično terapevtsko frekvenco 1MHz, ki se v fizioterapiji uporablja predvsem za obravnavanje globoko ležečih struktur (tetive, sklepi…).

Ultrazvok terapija v fizioterapiji z Ajdo

Naročite se na obravnavo.

Na voljo za uporabo pa je tudi frekvenca 3MHz, ki pa je najbolj učinkovita pri površinskih slojih tkiv. Tretma s 3MHz ultrazvočno jakostjo je pomemben predvsem za tiste, ki se ukvarjajo s patologijo kože in podkožja (dermatologi, kozmetika). Mnogo žensk se odloča tudi za ultrazvočno terapijo pri napredovalnih oblikah celulitisa.

Učinek terapije lahko povečamo še, če ga uporabljamo v kombinaciji s protibolečinsko elektroterapijo srednje frekvence.

Kako poteka ultrazvočna terapija

Pri terapevtskem postopku z ultrazvokom je vedno potrebno nanesti neposredno na kožo kontaktni gel, ki služi kot prevodni medij. Nato s primerno velikostjo ultrazvočne sonde enakomerno krožimo po bolečem mestu.

Ste morda že slišali za izraz sonofereza? To pomeni, da preko terapije z ultrazvokom v kožo vnašamo protivnetna in protibolečinska mazila. Torej namesto gela uporabimo na primer Naklofen gel, Perskindol, Voltaren, ipd.

Katere so indikacije in kontraindikacije ultrazvočne terapije?

Ultrzavočna terapija se uporablja pri akutnih poškodbah mišic, kit in vezi, kroničnih sklepnih obolenjih, kalcinacijah, burzitisih, epikondilitisih, zdravljenje brazgotin, plantarnega fascitisa, lumbalgije …

Terapija z ultrazvokom se ne uporablja: – na področju srca in oči,
– sečnega mehurja,
– ne uporablja se pri otrocih na epifizah v fazi rasti kosti,
– na področju moških spolnih organov,
– pri ženskah v času nosečnosti,
– ob izgubi senzibilitete na določenem področju,
– tumorsko tkivo,
– tromboflebitis in varikozno spremenjene žile,
– septična vnetja.

Ultrazvočna terapija pri Fizioterapija z Ajdo

Pospešite lokalni metabolizem in proces rehabilitacije po poškodbi z ultrazvok terapijo. Naročite se na obravnavo.

NAROČITE SE

Mnenje zadovoljnih strank

Jurij
Rated 5 out of 5

Moja izkušnja je bila zelo pozitivna, zato se tudi vedno z veseljem vrnem, ter Ajdo priporočam vsem prijateljem, ki imajo težave s kakršnimikoli poškodbami. Njeno strokovno svetovanje, prijaznost, kot seveda tudi sama terapija, so na najvišjem nivoju. Nazadnje sva sanirala poškodbo tetive, pri kateri je najbolj pomagala Tecar terapija. Pa tudi udarni globinski valovi so bili uspešen način. Torej, če vas pesti poškodba, vam priporočam obisk. Ne bo vam žal.

Žan Horvat
Rated 5 out of 5

Kronična poškodba se mi vleče že več mesecev. Po različnih prejšnjih terapijah sem čutil samo nominalno spremembo, po terapijah z Ajdo pa imam znatno izboljšanje že po parih seansah. Največja prednost terapije z Ajdo je individualni pristop!

Ines Jeger
Rated 5 out of 5

Zelo zadovoljna nad rehabilitacijo. Gdč. Ajda je zelo strokovno podkovana in se pacientu res posveti. Jaz sem k njej prišla zaradi bolečine v kolenu. Koleno sem težje pokrčila, najbolj pa me je bolelo pri hoji. Razložila mi je, da imam vnetje tetive in, čeprav so bile nekatere vaje rahlo naporne, lahko sedaj po enem tednu normalno hodim, grem po stopnicah in pokrčim koleno, vse brez bolečine. Priporočam res vsakomur. Za povrh je pa še izredno prijazna. Ajda, res hvala!

Kje nas najdete?

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru

Šentiljska cesta 37c,
2000 Maribor

Kontakt: 040 166 995

Call Now Button