Terapija z udarnimi globinskimi valovi (UGV)

Terapija z udarnimi globinskimi valovi (ugv terapija) zdravi še tako dolgotrajne poškodbe.

Udarni globinski valovi – UGV terapija, varna in učinkovita

V medicini in fizioterapiji velja terapija z udarnimi globinskimi valovi (angl. ESWT – extracorporeal shockwave therapy) za najbolj učinkovito in varno terapijo, ki ne povzroča večjih stranskih učinkov.

Terapija z udarnimi globinskimi valovi

Ste tudi vi med tistimi, ki se borijo z bolečinami zaradi tendinitisa rotatorne manšete? Težko hodite zaradi plantarnega facitisa ali morda petnega trna? Tarnate zaradi postavljene diagnoze teniškega komolca, patelarne tendinoze ali kalcinacije v sklepu?

Morda pa je prav terapija z udarnimi globinskimi valovi ali krajše UGV terapija tista, ki vam bo pomagala pri vaših trdovratnih težavah in odpravi bolečine.

Visok tlak in visoka energija se lahko uporabita v zelo kratkem času, kar omogoča uporabo z manj zdravljenja in večjim uspehom.

Pridružite se našim zadovoljnim strankam!

 

Več kot 100 ocen zadovoljnih strank.

Udarni globinski valovi s posebnim mehanizmom delovanja

Terapija z udarnimi globinskimi valovi predstavlja neinvazivno zdravljenje kroničnih, kakor tudi akutnih vnetnih sprememb v mišično-skeletnem sistemu.

Pri UGV se uporablja klinično preverjene učinke pulznega delovanja visoko-energijskih valov, ki jih dajemo oziroma nanašamo s pomočjo udarne pištole lokalno na obolelo mesto.

Po domače je terapija z udarnimi globinskimi valovi “pištoli podobna glasna naprava, ki udarja v poškodovano mesto na poseben način”.

Udarni globinski valovi so učinkovita in varna terapija

Zakaj je terapija z udarnimi globinskimi valovi tako učinkovita?

Glavni razlog, da človek občuti zmanjšanje bolečine je prav v mehanizmu delovanja.

Aplikacija povzroči hiperstimulacijsko analgezijo in mehanotransdukcijo (sprememba mehanskega dražljaja v elektrokemične signale v celici), ki aktivira celico, da se pospešeno obnavlja, deli oziroma množi (proliferacija celic).

Terapija z udarnimi globinskimi valovi zmanjša bolečino, pozitivno uravnava vnetni proces, spodbudi aktivnost matičnih celic, kar pa izboljša regeneracijo in celjenje tkiva.

Z udarnimi globinskimi valovi lahko povzročimo tudi proces kavitacije, ki v mehkih tkivih spremeni morebitne kalcinacije ter olajša njihovo resorpcijo.

Malo fizike ne škodi nikomur – UGV terapija

Udarni globinski valovi se pojavijo pri velikih spremembah tlaka, kar povzroči valove kompresijskih in tenzijskih sil. Čeprav natančen mehanizem delovanja udarnih globinskih valov ni popolnoma pojasnjen, se zaradi klinične učinkovitosti povečuje povpraševanje s strani ljudi po tovrstni terapiji.

Pri terapiji z udarnimi globinskimi valovi ločimo med fokusiranimi in radialnimi udarnimi valovi. Razlikujeta se v tem, da pri fokusiranih udarnih valovih je točka najvišjega tlaka znotraj ciljnega tkiva, pri radialnih pa je točka najvišjega tlaka tik ob aplikatorju na koži.

Odpravite dolgotrajne poškodbe in pospešite rehabilitacijo.

Ali ste vedeli?

UGV terapijo so uporabljali že pred približno 35 leti za zdravljenje ledvičnih kamnov, kasneje tudi v travmatologiji, kardiologiji, dermatologiji in urologiji. Terapija je zelo koristna tudi za zdravljenje pacientov po možganski kapi, kjer se z njeno pomočjo sprošča povišan mišični tonus v ekstremitetah. Prav tako pa je terapija z udarnimi globinskimi valovi izjemno priročna tudi v veterini.

Delovanje udarnih globinskih valov ni le posledica neposrednega mehanskega draženja, temveč tudi različnih bioloških odgovorov na akustični dražljaj.

udarni globinski valovi za zmanjšanje kroničnih bolečin

Raziskave UGV

Raziskave, ki so bile narejene v preteklih letih dokazujejo, da terapija z udarnimi globinskimi valovi stimulira preko sonde:
– pretok krvi in limfe,
– prepustnost celičnih membran,
– krepitev vezivnega tkiva,
– produkcijo rastnih faktorjev,
– antibakterijski in protivnetni odziv,
– proliferacija matičnih celic

Terapija z udarnimi globinskimi valovi se uporablja pri različnih poškodbenih in bolezenskih stanjih.

V praksi se je izkazalo, da daje UGV terapija izjemne rezultate zdravljenja pri slednjih poškodbah in boleznih:
– trn v peti (spina calcanei),
– plantarni fasciitis,
– trohanterni burzitis,
– patelarna tendopatija,
– kalcinacije v sklepih,
– teniški komolec in golf komolec (epikondilitis),
– utesnitveni sindrom – impingement,
– kronično boleče trigger točke v mišici,
– sindrom karpalnega kanala,
– vnetja narastišč mišic (tendinitisi ter tendinoze)

Najpogostejša vprašanja:

Zakaj nam ljudje zaupajo:

Fizioterpija z Ajdo je zasebna samoplačniška fizioterapija v Mariboru, kjer niste zgolj številka. Za vas si vzamemo čas in se vam posvetimo 100%. Preskočite čakalne vrste in si omogočite hitro rehabilitacijo.

Individualni
pristop

Temelji našega dela so celostni in individualni pristop s prizadevanjem za vaš pozitivni končni izid rehabilitacije in nadaljno motivacijo za aktivno življenje.

Usposobljenost kadra

Med fizioterapevtsko obravnavo in zdravljenjem vam s predanim delom in dodatnimi sprotnimi izobraževanji pomagamo pri ponovni vzpostavitvi funkcije gibalnega aparata ter lajšanju in odpravljanju bolečin.

Raznolikost storitev

Na voljo so različne fizioterapevtske storitve, vse od manualnih tehnik obravnave mehkih tkiv in manipulacij kostnega sistema, do najnovejših aparatur, ki omogočajo pospešeno celjenje poškodovanih predelov.

Specialna
znanja

S ponosom lahko rečemo, da smo zasebna fizioterapija s specialnimi znanji ortopedske medicine, kjer je fizioterapevt specializiran za klinično testiranje posameznih telesnih segmentov in s tem lažje postavitve diagnoze.

Več kot 100 Google ocen potrjuje zadovoljstvo strank.

Kje nas najdete

Najdete nas na Šentiljski cesti v Mariboru.
Šentiljska cesta 37c, 2000 Maribor

UGV terapija pri Fizioterapija z Ajdo