AntiGravity® Fitness vadba skozi fizioterapijo

AntiGravity logotipOdkrijte moč, navdušenje in popolno veselje v sproščenem gibanju AntiGravity Fitness vadbe v posebnih svilenih vrečah, imenovanih AntiGravity Hammock. Skrbno, korak za korakom, zasnovani elementi gibanja skozi večletne raziskave g. Christopherja Harrisona navdušujejo ljudi po celem svetu.

Kot licencirana inštruktorica AntiGravity Fitnessa Fundamentals 1&2 vas bom popeljala v svet, kjer je lahko razprostrete svoja krila in poletite. 

Sigurno ste že videli pevko Pink na njenem koncertu ali Mariah Carey kako na višini 20m nad gledalci letita in izvajata raznovrstne akrobacije. Ne bojte se, mi ne bomo tako visoko, lahko pa, in tudi dovoljeno je, da si to predstavljate.

Običajno se vadeči udeležijo skupinskih vadb, pri nas pa je prikazana AntiGravity Fitness vadba skozi individualni pristop, kjer dajemo še poseben pomen poškodbenim stanjem in pravilnemu, terapevtskemu izvajanju gibanja.

Vas zanima več o tem zakaj je AntiGravity vadba odlična izbira terapije? V nadaljevanju bodo predstavljene tudi prednosti gibanja v Hammocku in zakaj prav s to vadbo odpravljamo bolečine v hrbtenici, kolkih, kolenih, gležnjih, ramah ter obračamo proces staranja v nasprotno smer.

AntiGravity Fitness je prvi in originalen, vse ostalo so samo izpeljanke

AntiGravityFitness vadba v skupiniMnogi boste najbrž rekli: “ Ja, saj takšno vadbo smo pa že videli, no, vsaj nekaj podobnega”. Nekje ste mogoče opazili, da ne visi s stropa samo blago, ampak so obešeni vreči pridruženi še neke vrste ročaji – ne, to NI AntiGravity. Niti material Hammocka, ki je iz čiste svile, se ne more primerjati z ostalimi sintetičnimi ali platnenimi. 

Tako lahko trdimo, da so vse podobne vadbe samo izpeljanka, AntiGravity pa je prvi in originalni koncept. Zato spoštujmo večletne raziskave, da je vadba zares potrjeno varna in dodelana do potankosti.

Zakaj AntiGravity Fitness ni prišel prej v Slovenijo?

Antigravity sloni na dolgoletnih raziskavah in različnih študijah človeškega telesa.  Zaradi zapletenosti dela, zahtevnosti izobraževanja ter ohranjanja licence s strani ameriških ustanoviteljev, pri nas zato še ni tako razširjen.

Kaj je AntiGravity Fitness?

AntiGravity tehnika nam omogoča, da se maksimalno raztegnemo in zadržimo položaj oziroma pozo dalj časa. Ustvarjena je bila z namenom izboljšanja vsesplošnega zdravja in fizične agilnosti, medtem pa bi se naj ljudje zabavali in ustvarjali lepoto gibanja.

Edinstvena kombinacija vadbe, sestavljena iz posameznih sekvenc gibanja je namenjena, da posamezniku sprosti hrbtenico (jo dekompresira) in poravna telo od glave do pete.

Inverzija telesa z AntiGravity vadbo

Ohranimo hrbtenico fleksibilno

Ali ste vedeli zakaj je gepard najhitrejša žival na svetu? Glavni razlog se skriva v tem, da ima ta žival sposobnost upogibanja hrbtenice v obe smeri. Edina stvar, ki določa koliko smo stari, še celo bolj kot gubice na obrazu, je sposobnost našega gibanja.

S staranjem postanejo sklepi manj gibljivi in otrdijo, zato je lubrifikacija trdih struktur in masaža mehkega tkiva izjemno pomembna za ohranjanje vitalnosti.

Z AntiGravity vadbo ohranjamo hrbtenico in ostale sklepe v telesu gibljive, saj poleg vseh skrbno izbranih elementov gibanja izvajamo tudi obračanje na glavo (inverzijo) brez vsakega pritiska na naša vretenca. Cilj je razbiti napetosti in brazgotine v mišičnem tkivu in hkrati ustvariti več gibljivosti in elastičnosti v sklepih in mišicah.

Ustanovitelj AntiGravity vadbe, Christopher Harrison, bi rekel: “You are only as young as your spine is flexible and your mind is open”.

Spoznajte prednosti AntiGravity Fitness vadbe

Ogromno prednosti lahko naštejemo, ki jih AntiGravity vadba prinaša:

 • izboljša fleksibilnost mišic
 • sprostitev mišične napetosti skozi globoko masažo tkiva
 • krepitev mišic trupa
 • izboljšanje kinestetičnega zavedanja skozi fine ravnotežne gibe in povečanje propriocepcije
 • izboljšanje mobilnosti sklepov
 • ima mali vpliv na kardiovaskulani sistem
 • izboljšanje samozavesti skozi proces premagovanja strahov
 • osvajanje novih spretnosti
 • preprečevanje nastajanja in odpravljanje krčnih žil

Specialna prednost AntiGravity Fitness vadbe je inverzija brez kompresije

Zero-compression ali obrat na glavo brez pritiska na vretenca ima mnogo prednosti. Jih poznate?Otrok na AntiGravity vadbi

Kaj se zgodi, ko naredimo inverzijo in sprostimo roke prosto na tla?

 • Pride do dekompresije in hidracije vertebralnih diskov, kar povzroči povečanje prostora za živce, ki izhajajo iz hrbteničnega kanala.
 • Osveži se endokrini, limfni, prebavni in srčno-žilni sistem.
 • Sprostijo se hormoni sreče (serotonin, oksitocin, dopamin, endorfini…).
 • Poveča se sposobnost nevroplastičnosti možganov z nastajanjem novih sinaptičnih povezav.
 • Poveča se proprioceptivni odziv.
 • Naša koža postane bolj sijoča, saj inverzija telesa povzroči dotok sveže krvi.

Za koga vadba ni priporočljiva?

Drage dame, če ste v prvih treh mesecih nosečnosti se vadba v celoti ne odsvetuje, le inverziji (obrat na glavo) se boste izognile.

Enako velja za tiste, ki trpijo za glavkomom, epilesijo, imajo nategnjeno ali natrgano mišico, izjemno visok krvni tlak ali sindrom karpalnega kanala.

Naj omenimo še, da takoj po operacijah izvajanje akrobacij ni priporočljivo, še manj pa po aplikaciji botoksa (najmanj 6 ur).

Antigravity Fitness vadba skozi fizioterapijo

Tudi pri herniji diska lahko bolečine izginejo

Že v času grškega imperija so se takratni zdravniki zavedali pozitivnih učinkov trakcije hrbtenice. Z dekompresijo so zdravili skolioze, nedoločene bolečine v hrbtenici, rahitis, Parkinskonovo bolezen, impotenco in druge različne nevrološke simptome.

Danes poznamo najrazličnejše mize in druge aparate, ki se uporabljajo preventivno pred ali po operaciji za odpravljanje bolečin povezanih z vkleščenim živcem in poškodovanim medvretenčnim diskom ali celo samim vretencem.

Naš AntiGravity Hammock je z vidika uporabe edinstven. Ne samo, da je izvajanje inverzije 100% varno, tudi medenico nam podpre in fiksira tako, da se nam celotna hrbtenica vse do glave sprosti in se prosto razteza. Samo in izključno lastna teža telesa je tisti zdravi odmerek sile vleka, ki je primeren za našo hrbtenico.

Goreča krogla kot vaja

Zakaj je individualna AntiGravity Fitness vadba prava izbira?

Skupinska vadba je sicer zakon – razmigate se, družba pozitivno vpliva na vaše počutje in prav ljudje so tisti, ki vas tudi spodbujajo, da med vadbo ne zgubite začetnega zagona.

Ampak ste si kdaj rekli: “Joj, boli me križ, ampak morem it pomigat!” ali “Ok, grem na vadbo, bom delal kolikor bom lahko”.

AntiGravity vadba je nekoliko drugačna od običajne telovadbe ali fitnesa, zato je še posebej pomembno, da se posvetimo tistim z določenimi omejitvami oziroma poškodbami. Le tako lahko lažje premagate morebitni strah in osvojite pravilno izvajanje gibanja.Individualni pristop

Najpomembnejša je rehabilitacija vaših poškodb. Pri skupinski vadbi ne bodo programa prilagajali vam, niti zaradi vas ustavljali ure, v kolikor vam inverzija prvič ne bi ustrezala.

K nam prihajajo ljudje z določenimi bolečinami, zato je za vsak določen tip poškodbe možno izbrati sekvence vadbe, pisane vam na kožo. V kombinaciji s sproščanjem mišic uporabljamo tudi ventuze za dodaten učinek.

Ne pozabite, dekompresija lahko nekomu izjemno dobro dene, drugemu pa ne. Individualen pristop ima to prednost, da lahko prilagajamo čas inverzije in spremljamo odziv vašega telesa.

Zaključek

Ne le Pink in Mariah, tudi Broadwayski šovi, otvoritve Olimpijskih iger, inavguracija predsednika Obame, Victoria Secret Fashion Show, Cirque du Soleil, so znana imena, ki so gostili in predstavljali AntiGravity.

AntiGravity tehnika nam omogoča, da se maksimalno raztegnemo in zadržimo ta položaj oziroma pozo tudi dalj časa. Ustvarjena je bila z namenom izboljšanja vsesplošnega zdravja in fizične agilnosti, medtem pa bi se naj ljudje zabavali in ustvarjali lepoto gibanja.

Umirjanje v hammock vreci

Vadba ima mnogo prednosti, med temi je najpomembnejša dekompresija hrbtenice. Odpravite bolečine v hrbtenici povezane z vkleščenim živcem, poškodovanim medvretenčnim diskom ali vretencem na drugačen način. Ponovno hidrirajte medvretenčne diske in naredite v hrbtenici več prostora za izhajajoče živce.

Prekinite proces staranja, preprečite nastanek poškodb in ozdravite poškodbe z AntiGravity Hammockom. Izkoristite prednosti AntiGravity-ja in postanite bolj zdravi, še srečnejši in višji v samo enem obisku.

4.9/5 - (66 ocen)

2 komentarja na “AntiGravity<sup>®</sup> Fitness vadba skozi fizioterapijo”

 1. Nisem še poskusil, videt je zelo dobro. Zanima me kje se lahko kupi viseči trak, in kakšne so pri vas cene za vadbo.

  lp. maks

  1. Ajda, physiotherapist

   Pozdravljeni, za nakup Hammocka se obrnite na gospo Nino Petaros (Fitfloor fitness, Novo mesto). Pri njej kupite originalni hammock, ki se precej razlikuje od podobnih izdelkov. Na tej povezavi ( https://www.aerial-living.com/product/aerial-yoga-hammock-antigravity-made-in-europe-from-65-e/# )pa lahko najdete cenejšo varianto.
   Prav AntiGravity fitness vadb na fizioterapiji ne izvajamo, saj je pri nas namen Hammocka izključno delo 1na1 v primeru težav s hrbtenico.

Zapišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja