TOP 5 Amazon izdelkov za lajšanje bolečine v vratu

Bolečine v vratu povzročajo marsikomu velike težave v vsakdanjem življenju. Kljub temu, da ste sigurno že od kakšnega prijatelja dobili napotek kako reševati težave, se na koncu vsak sam odloči kaj bo naredil. 

Najboljša izbira je sigurno obisk zdravnika, postavitev diagnoze in obisk fizioterapevta. Kadar pa si želite dolgoročno lajšati kronične bolečine v vratu tudi v domačem okolju, obstajajo za to najrazličnejši pripomočki na Amazonu, ki jih lahko naročite kar na vaš dom. 

Članek “najboljših 5 Amazon izdelkov za lajšanje bolečin v vratu” ni napisal laik, ampak strokovno usposobljen fizioterapevt. Z znanjem podprta dejstva pri posameznih izdelkih so lahko morda ključna za posameznika pri odločitvi za nakup izdelka. 

TOP 5 Amazon izdelkov za lajšanje bolečine v vratu

Bolečina v vratu – Kateri izdelek kupiti na Amazonu in zakaj?

Izbira izdelka je odvisna od tega, kaj je vzrok za vaše bolečine v vratu. Bolečine v vratu lahko velikokrat povzročijo mišični spazmi ali preobremenjene mišice v ramenskem obroču in vratnem predelu. V tem primeru je potrebno nežno sproščanje muskulature. 

V kolikor so vzrok bolečine v vratu degenerativne spremembe vratne hrbtenice, so pristopi za lajšanje/odpravo bolečine nekoliko drugačni. K takšni poškodbi navadno pristopimo na način, da v vratni hrbtenico poskusimo narediti čim več prostora za živčevje. 

Najboljši pristop za to je trakcija vratne hrbtenice ali pa vsaj položaj, kjer spodbujamo naravni razteg hrbtenice. 

Na ta način diske ponovno hidriramo, vzdolžna ligamenta ob hrbtenici (sprednji in zadnji) pa se toliko raztegneta, da morebiti vrneta izbočen disk nazaj na svoje mesto. Tako ne more povzročati utesnitve živčne korenine v vratni hrbtenici. 

Vsekakor pa ne pozabite na redno izvajanje terapevtskih vaj za stabilizacijo vratne hrbtenice.

Beurer MG 145 masažna blazina za vrat

Masažna blazina Beurer MG 145 je prijazna za uporabo in narejena iz nežnih materialov. Slovi po načinu delovanja Shiatsu masaže, ki temelji na pritiskih s prsti na akupresurne točke. 4 kroglice, ki se izmenično vrtijo in sproščajo prijetno toploto, bodo ob redni uporabi zagotovo sprostile prenapete mišice na najbolj problematičnih predelih telesa. Beurer MG 145 masažna blazina proti bolečini v vratu

Oglejte si izdelek na Amazon.de

Beurer MG 145 masažna blazina se zagotovo lahko pohvali s tkanino, ki je izjemno prijetna na dotik. Prevlečena je z kakovostnim mehkim flisom, ki vas bo še dodatno sprostil. Nežna prevleka se lahko enostavno opere tudi v pralnem stroju. 

Pustite delovati masažno blazino vsaj 5 minut na posameznem predelu telesa. Lahko celo dlje, kolikor vam ustreza. Uporabite jo za sproščanje vratnih mišic, ledvenega predela in nog. 

LIUMY pripomoček za raztezanje vratne hrbtenice (bolečine v vratu)

Mnogi se soočajo s tenzijskimi glavoboli, migrenami, težavami s spanjem zaradi bolečine v vratu in ramenskem obroču. Vse to je lahko vzrok degenerativnih sprememb v vratni hrbtenici. V kolikor so vam diagnosticirali s pomočjo slik magnetne resonance.

Oglejte si izdelek na Amazon.de

Ergonomično oblikovan pripomoček za raztezanje vratne hrbtenice Liumy postavi hrbtenico v blago ekstenzijsko trakcijo. Hkrati pa sprošča tudi mišice, saj ima pripomoček posebej zasnovano obliko “akupunkturne masaže”. 60 plastičnih izbočenih točk pritiska na mesta v mišicah v zgornjem delu hrbta, kar povzroči boljšo prekrvavitev  in hkrati sprošča prenapeto muskulaturo.

Obloga, na katero se prilega vratna hrbtenica je dodatno oblazinjena, da se uporabniku izkušnja raztezanja vratne hrbtenice zdi še toliko bolj prijetna. V celoti pa je sicer produkt narejen iz odporne in kakovostne ABS plastike, za katero je značilna izjemna vzdržljivost.

V sproščenem položaju, z glavo blago nagnjeno nazaj, ostanite vsaj 5-10 minut. To lahko ponovite večkrat na dan. 

Vratna vreča “hammock” za trakcijo vratne hrbtenice za odpravo bolečine v vratu

Mnogi trpijo zaradi bolečine v vratu kot posledica začetnih degenerativnih sprememb v vratni hrbtenici, ali napredovalnih kot so protruzije in herniacije. Izjemno uspešna metoda dekompresije hrbtenice lahko uspešno odpravlja težave s hrbtenico in odpravlja mišične spazme.

Viseč pripomoček za raztezanje vratne hrbtenice je preprost za uporabo in hitro poskrbi za odpravo bolečin. Vratni “hammock” le pritrdite okoli kljuke na vratih ali katerega drugega ročaja in raztegnite svojo vratno hrbtenico. 

Oglejte si izdelek na Amazon.de

Vratni “hammock” naj bi bil ob uporabi oddaljen od tal približno 5 – 10 cm, odvisno od tega, kolikšeni razteg želimo doseči in kaj posamezniku bolj ustreza. Praviloma je tako, da višje kot je nameščen pripomoček, večji bo razteg in obratno. Blago se namesti na rob spodnjega dela lobanjske kosti (okciputa) tako, da se glava nekako zasidra. 

Pripomoček se lahko uporablja na dnevni ravni, priporočljivo 1x – 2x na dan po 15 minut. Če ste začetnik pri uporabi, začnite počasi s krajšim časom raztezanja ( do največ 10 minut). Pripomoček za raztezanje vratu pa je odsvetovan v primeru akutne vratne poškodbe (npr. nihajna poškodba vratne hrbtenice), nestabilnost, hipermobilnost, tumorji, osteomielitis ali pri osebah, ki so mlajše od 16 let.

RENPHO masažna blazina z oporo za roke

O masažni blazini smo že govorili, vendar je RENPHO masažna blazina zares priročna, saj omogoča poleg masiranja še oporo za roke. Posebno oblikovana masažna blazina omogoča sproščanje prenapete vratne muskulature. Z dodatno toploto in krožnim gibanjem kroglic omogoči sprostitev mišic in splošno boljše počutje. 

Oglejte si izdelek na Amazon.de

Izbirate lahko med tremi intenzitetami delovanja in si sami dozirate moč. Na vsaki strani delujejo 4 izmenične kroglice, ki enakomerno krožijo in delujejo po metodi Shiatsu masaže. 

Ne pozabimo, da lahko ta pripomoček uporabljate tudi na drugih predelih telesa. Sprostite lahko tudi ledveni predel, zadnjico in noge. Poliuretansko usnje je prijetno na dotik, vzdržljivo in diha. 

Beurer MG 850 Fascia Releazer – masažna palica z vibracijami 

Beurer znamka ima izjemno dovršeno oblikovan pripomoček za sproščanje mišic in mišičnih ovojnic. Palica, z možnostjo dokupa dodatkov za še bolj točkovno sproščanje, se uporablja za sproščanje mišic in obravnavo fascije. Čepki, kot dodatki za na palico, se še posebej osredotočajo na obravnavo miofascialnih prožilnih točk ali trigger točk

Oglejte si izdelek na Amazon.de

Palica za sproščanje je narejena iz orehovega lesa, ki se izjemno dobro čisti in razkužuje ter je zato zelo vzdržljiva. V notranjost palice je vgrajena vibracijska enota, ki dodatno stimulira mišico in sprošča tudi globoke plasti tkiva. Za polnjenje naprave vam ni potrebno dodatno skrbeti, saj ima priložen originalni USB kabel. Preverjeno pa palica v aktivnem delovanju zdrži zelo dolgo in je ni potrebno pogosto polniti. 

Kako izvajati samomasažo s palico Fascia Releazer si lahko pogledate na priloženem video programu. 

Zaključek

Ste že katerega od teh pripomočkov uporabljali? Mogoče uporabljate katerega drugega?

P.S.: Z vašim morebitnim nakupom povezanih izdelkov bomo dobili majhno provizijo, za kar se vam iskreno zahvaljujemo. Vsekakor pa provizija ne bo vplivala na končno ceno izdelka.

5/5 - (6 ocen)

Zapišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja